Inchirieri si cazare in regim hotelier in Timisoara

Harta cazare regim hotelier Timisoara

Data sosire
Data plecare
Filtre
Ordoneaza: Noi Ieftine Scumpe
  • Tip proprietate:

    Caracteristici:

    Facilitati:

    Tipul camerei:

Filtre:

Anunturi

Proprietati de inchiriat in regim hotelier in Timisoara


Timisoara a fost influentata de multe culturi de-a lungul timpului, ceea ce inseamna ca atat arhitectura, cat si cultura orasului sunt variate si bogate. Un loc cosmopolit si progresiv, Timisoara este al doilea oras din lume, dupa New York, care a folosit electricitatea pentru a lumina strazile. Gaseste cazare in regim hotelier in zone centrale din Timisoara, la preturi avantajoase. Locuintele disponibile pentru inchiriere in regim hotelier in Timisoara in proprietati moderne, spatioase, cu facilitati diverse care raspund tuturor nevoilor calatorilor.


Obiective turistice in Timisoara


Timisoara este un oras cu multe piete si locuri verzi, oras usor de explorat pe jos. Cele mai interesante privelisti din Timisoara sunt cladirile elegante in stil baroc aflate in tot orasul, dar mai ales in piata principala, Piata Victoriei. Atractia principala de aici este Catedrala Ortodoxa Mitropolitana, construita intre 1936 si 1946, cu tigla in culorile rosu si verde aranjata intr-un model de mozaic. Piata Unirii este cea mai veche piata din Timisoara, iar aici se afla, fata in fata, Catedrala Romano-Catolica si Catedrala Ortodoxa Sarba. In Piata Unirii merita vizitate si Palatul Vechii Prefecturi, care gazduieste Muzeul de Arte Frumoase, si Banca de Scont, structura spectaculoasa in stil art nouveau construita la inceputul secolului XX.


Castelul Huniazilor este cel mai vechi monument al Timisoarei, constructie inceputa in timpul domniei lui Carol Robert, print de Anjou si terminata de catre Iancu de Hunedoara. Pentru mai multe exemple arhitecturale de exceptie, plimba-te prin cartierele rezidentiale Josefin, Elisabetin si Fabric, care este cea mai veche zona industriala din Romania. Exemple de arhitectura secesionista se gasesc in Piata Plevnei, de exemplu Casa cu Pauni, ale carei fatade sunt acoperite cu o abundanta de motive cum ar fi pauni, lebede, bufnite, veverite si numeroase plante. O cladire inedita este Fabrica de Bere, prima din tara. Iubitorii muzeelor nu vor fi dezamagiti de Timisoara, pentru ca aici se afla Muzeul Banatului, Muzeul Revolutiei, Muzeul de Arta si Muzeul Satului Banatean, unde sunt expuse peste 30 de case traditionale taranesti.


Activitati recomandate in Timisoara


Farmecul orasului asezat pe malul raului Bega sta in viata lui culturala vibranta. Timisoara gazduieste de-a lungul intregului an performante muzicale si teatrale, galerii de arta, muzee si o viata de noapte intensa. Ca activitati culturale, poti merge la un concert de muzica simfonica la Filarmonica de Stat Banatul sau la Opera Nationala Romana Timisoara sau poti vedea o piesa la Teatrul National, Teatrul German de Stat sau Teatrul Maghiar de Stat. Atractii populare in apropierea Timisoarei sunt Cramele Recas, unde poti observa procesul prin care este facut vinul si unde poti vedea unde sunt conservate sticlele de vin in vinoteca Recas. Pentru relaxare, este recomandata o plimbare pe malul raului Bega.


Cum ajungi in Timisoara


Aeroportul international Traian Vuia se afla la distanta de 10 kilometri de centrul orasului. Foarte usor se ajunge si cu trenul in Timisoara, existand curse zilnice catre toate orasele mari din Romania. Timisoara se afla la distanta de 560 de kilometri de Bucuresti.