Inchirieri si cazare in regim hotelier in Sighisoara

Harta cazare regim hotelier Sighisoara

Data sosire
Data plecare
Filtre
Ordoneaza: Noi Ieftine Scumpe
  • Tip proprietate:

    Caracteristici:

    Facilitati:

    Tipul camerei:

Filtre:

Anunturi

Inchiriere in regim hotelier in frumoasa Sighisoara


Sighisoara este una din putinele cetati medievale care au reusit sa pacaleasca trecerea vremii, iar farmecul si valoarea sa istorica au determinat includerea ei in patrimoniul UNESCO. Considerata bijuteria medievala a Romaniei, Sighisoara este o cetate cu ansambluri arhitecturale in stilurile gotic, renascentist si baroc. Daca vrei sa explorezi Sighisoara este obligatoriu sa te cazezi aici in regim hotelier si sa descoperi orasul ca un locuitor. Alege cazare in regim hotelier in cele mai frumoase locuinte si pensiuni ale Sighisoarei, locuri in care atmosfera de medieval se combina cu luxul si confortul facilitatilor moderne.


Ce sa vizitezi in Sighisoara


Cel mai important obiectiv turistic din Sighisoara este Cetatea Sighisoara, alaturi de turnurile ei. Sighisoara este ca un muzeu un aer liber, cu strazi si cladiri ce par din alte veacuri, unde ca vizitator ai sansa rara de a te intoarce in timp. Bisericile gotice, strazile inguste si colorate, turnurile semete, cladirile cu o arhitectura aparte creeaza o atmosfera medievala de neratat. Din varful dealului Cetatii privelistea este superba. In Cetatea Sighisoara mai pot fi admirate 9 din cele 14 turnuri, 2 bastioane si o parte din zidul de incinta din sistemul defensiv.


Odata aflat la Sighisoara, viziteaza si Turnul cu ceas (Turnul Portii), construit in scopuri militare pentru paza portii cetatii, care desparte Sighisoara in Cetate si Orasul de Jos. Asigura-te ca urci si pe Scara acoperita (Scara scolarilor), construita in 1654 de catre primarul Johann Both pentru a usura accesul elevilor catre Scoala din Deal si din care s-au pastrat 175 din cele 300 de trepte originale. Biserica din Deal este cel mai important lacas de cult ramas in picioare, datorita evenimentelor istorice la care a fost martor si datorita faptului ca e singura biserica din Transilvania cu o cripta cu 60 de morminte, unele vechi de 500 de ani. Biserica in stil gotic este de?in?toarea Marelui Premiu Europa Noastra si a premiului UE pentru patrimoniu. Nu rata o vizita si la Casa cu Cerb, o casa veche de pe la 1600, care si-a capatat numele pentru ca are pictat la unul din colturile cladirii un cerb in marime naturala cu capul ?i trofeul montate în zid. In Casa cu Cerb functioneaza un centru cultural romano-german, o cafenea-restaurant si o pensiune moderna cu aer european.


Evenimente in Sighisoara


Sighisoara este un oras unic, o farama de lume uitata de timp. Noi iti recomandam sa te plimbi pe fiecare straduta si sa descoperi astfel un oras cum nu mai sunt altele. Sighisoara gazduieste incepand cu 1992 si Festivalul Medieval, cand la sfarsitul lunii iulie Cetatea prinde viata si pe stradutele pietruite au loc tot soiul de turniruri cavaleresti, apar domnite cu rochii de catifea, iar menestrelii incing petreceri pe cinste imediat ce se lasa intunericul. Avand in vedere ca numarul de vizitatori din aceasta perioada este foarte mare, este recomandat sa iti cauti cazare in regim hotelier din timp, ca sa nu pierzi ocazia unica de a participa la festival.


Cum ajungi in Sighisoara


In Sighisoara se ajunge usor atat cu trenul, cat si cu autoturismul sau autobuzul. Cetatea e la 120 de kilometri de Brasov, 95 de kilometri de Sibiu si 55 de Targu-Mures.