Inchirieri si cazare in regim hotelier in Iasi

Harta cazare regim hotelier Iasi

Data sosire
Data plecare
Filtre
Ordoneaza: Noi Ieftine Scumpe
  • Tip proprietate:

    Caracteristici:

    Facilitati:

    Tipul camerei:

Filtre:

Anunturi

Cazare in regim hotelier in Iasi


Iasi este cel mai important oras din provincia Moldova si unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Cu o istorie bogata, Iasiul este capitala culturala a Moldovei. Inchirieri in regim hotelier in Iasi inseamna locuinte grozave, care te fac sa te simti ca te-ai intors in era victoriana, inseamna apartamente cu privelisti superbe, case spatioase cu facilitati ultramoderne si locuinte confortabile la preturi accesibile. Cazare in regim hotelier in Iasi inseamna sa ai ocazia sa experimentezi cu adevarat viata orasului, in locuinte pline de personalitate si istorie.


Atractii turistice in Iasi


In Iasi exista un numar impresionant de biserici ortodoxe, aproape 100, majoritatea localizate in Platoul de Aur, nucleul orasului, in jurul caruia s-a dezvoltat intreaga localitate. Cea mai veche, Biserica Sfantul Nicolae, dateaza de pe timpul domnitorului Stefan cel Mare. Cele mai frumoase sunt insa Catedrala Mitropolitana Sf. Paraschiva, cea mai mare biserica ortodoxa din Romania, si Biserica Sfintilor Trei Ierarhi, un exemplu de arta bizantina, decorata prin procedeul de „broderie in piatra”.


Palatul Culturii este o constructie remarcabila in stil neogotic cu 365 de camere si mobila extravaganta care merita vizitata deoarece gazduieste Biblioteca Gheorghe Asachi si patru dintre muzeele orasului. Primaria orasului se afla in Palatul Roznoveanu, palat construit in stil neoclasic vienez, decorata cu statui de personaje mitologice celebre. Pentru amatorii de muzee, cele mai importante din Iasi sunt Complexul Muzeal National Moldova (care reuneste Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii), Muzeul de Stiinte ale Naturii si Muzeul Teatrului.


Ce sa faci in Iasi


Iasi este un oras al culturii. Filarmonica Moldova ofera performante de exceptie, iar Teatrul National Vasile Alecsandri, ce poarta numele fondatorului sau, este una dintre cele mai elegante cladiri din Romania. Descopera orasul pe jos si plimba-te prin cartierul Ticau, un vechi cartier rezidential cu case pe care s-a urcat vita de vie si drumuri pustii. Daca te pasioneaza iesitul in natura, viziteaza Parcul Copou, unde se spune ca Mihai Eminescu a scris unele dintre cele mai bune opere ale sale si Gradina Botanica Anastasie Fatu, cea mai veche si mai mare din Romania.


Un mare centru universitar, Iasi este un oras cu nenumarate magazine, malluri si centre comerciale unde poti face cumparaturi. Viata de noapte este una infloritoare, iar orasul abunda in restaurante, baruri si cluburi. Daca vrei sa incerci Grasa de Cotnari la ea acasa, mergi la Podgoriile Iasi.


Cum ajungi la Iasi


In Iasi exista doua gari, care leaga orasul de toate orasele majore ale Romaniei, precum si un aeroport international. Iasiul este usor accesibil de la Bucuresti, iar o calatorie dureaza aproximativ o ora cu avionul si sase ore cu trenul sau masina.