Inchirieri si cazare in regim hotelier in Craiova

Harta cazare regim hotelier Craiova

Data sosire
Data plecare
Filtre
Ordoneaza: Noi Ieftine Scumpe
  • Tip proprietate:

    Caracteristici:

    Facilitati:

    Tipul camerei:

Filtre:

Anunturi

Locuinte de inchiriat in regim hotelier in Craiova


Craiova este situat in inima Olteniei, pe malul de est al raului Jiu. Oras universitar fondat pe locul vechii cetati daco-romane Pelendava, Craiova munceste din greu pentru a se transforma intr-un centru turistic al Romaniei. Posibilitatile de inchiriere in regim hotelier in Craiova sunt diverse, de la locatii centrale in zone turistice ale orasului la aparatamente departe de aglomeratia centrului, de la locuinte pentru familii la garsoniere unde poti sta atunci cand calatoresti singur. Viziteaza acum Craiova in regim hotelier, deoarece orasul are ceva pretios de oferit vizitatorilor sai – o experienta locala autentica.


Obiective turistice in Craiova


In Craiova se gasesc numeroase cladiri religioase, multe dintre ele datand din vremuri medievale. Cea mai veche biserica din oras este Manastirea Cosuna, construita in jurul anului 1483. O alta biserica celebra este biserica Madona Dudu, renumita pentru picturile murale realizate de pictorul roman Gheorghe Tattarescu. Alte biserici care merita vizitate pentru stilul arhitectural unic, numit Brancovenesti (o combinatie de arta romaneasca traditionala si elemente bizantine si venetiene) sunt Biserica Sfantu Ilie, Biserica Tuturor Sfintilor, Biserica Sfantu Gheorghe Vechi, Manastirea Obedeanu, Biserica Mantuleasa si Biserica Sfantu Nicolae.


Pentru pasionatii de istorie este recomandata o vizita la Muzeul Oltenia, deschis in Casa Baniei, cea mai veche cladire nereligioasa din Craiova, unde poti afla totul despre istoria regiunii, incepand din vremuri preistorice. Iubitorii artelor nu ar trebui sa rateze Muzeul de Arta, gazduit in Palatul Dinu Mihail, unde sunt expuse opere ale unor pictori celebri, printre care craiovenii Theodor Aman si Nicolae Grigorescu, si unde exista o sectiune dedicata sculptorului Constantin Brancusi, care adaposteste sase din primele lui opere. Daca vrei sa te bucuri de cultura orasului, noi iti recomandam Teatrul National Marin Sorescu, o institutie renumita international.


Ce sa faci in Craiova


Unul dintre locurile pe care trebuie sa-l vezi este Piata Mihai Viteazu, unde in fiecare vara se aduna in fiecare noapte 2.000 de vizitatori din Craiova si orasele invecinate pentru a fi martori la spectacolul de culoare si lumini al Fantanii Muzicale. Plimba-te prin Parcul Nicolae Romanescu, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa de Est, o veritabila oaza verde si unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura peisagistica din Romania. Daca vrei sa experimentezi mai mult din natura, este recomandata si o vizita la Gradina Botanica din Craiova.


Cum ajungi la Craiova


Craiova se afla destul de aproape de Bucuresti, asa ca este relativ usor de ajuns. Cel mai sigur si confortabil mod de transport intre Craiova si restul oraselor mari este trenul , insa se poate ajunge si cu masina sau autobuzul.