Inchirieri si cazare in regim hotelier in Baia-mare

Harta cazare regim hotelier Baia-mare

Data sosire
Data plecare
Filtre
Ordoneaza: Noi Ieftine Scumpe
  • Tip proprietate:

    Caracteristici:

    Facilitati:

    Tipul camerei:

Filtre:

Anunturi

Cazare in regim hotelier in Baia Mare


Baia Mare este cel mai mare oras din Maramures, un oras al contrastelor care imbina foarte bine viata urbana cu viata rurala a zonei. Baia Mare este un centru cultural care ofera vizitatorilor multe de vazut si de facut, asa ca descopera posibilitatile de cazare in regim hotelier si descopera una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei. Inchiriere in regim hotelier in apartamente moderne cu privelisti deosebite, in locuinte spatioase ideale pentru calatoriile cu familia sau vile de lux pentru vacantele in gasca. Locuintele de inchiriat in regim hotelier din Baia Mare sunt speciale prin istoria lor, imbinata cu facilitatile moderne ale zilelor noastre.


Obiective turistice in Baia Mare


Orasul si-a pastrat o mare parte din trecutul medieval in zona Piata Libertatii. Cea mai veche cladire de aici dateaza din 1440, o amintire a castelului de mult disparut construit de printul transilvanean Iancu de Hunedoara pentru sotia sa Elisabeta. Casa se numeste Casa Elisabeta sau Casa Iancu de Hunedoara si este folosita in prezent pentru expozitii de arta temporare. In piata se afla si Turnul lui Stefan, un turn de clopotnita al unei foste biserici inalt de 37 de metri in stil gotic. Piata Izvoarelor gazduieste cea mai mare piata in aer liber. Langa ea se afla singura parte ramasa din fortificatiile medievale ale secolului al XV-lea, Bastionul Macelarilor. Catedrala Adormirii Maicii Domnului este un lacas de cult construit de credinciosii greco-catolici intre anii 1905-1911, edificiu declarat monument istoric. Daca vrei sa vizitezi muzee, cele mai interesante sunt Muzeul de Etnografie, Muzeul Satului, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Mures, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Arta.


Atractiile principale din zona Baia Mare sunt bisericile de lemn aflate sub patrimonul Unesco, aflate la 20 km distanta de oras. Bisericile care au trecut testul timpului sunt construite in stil gotic, si nu sunt doar monumente istorice, ci si centre religioase care atrag credinciosii. Cele mai importante sunt Barsana, Budesti, Desesti, Surdesti, Ieud, Plopis, Poienile Izei si Rogoz. Cimitirul Vesel de la Sapanta se afla si el in apropierea orasului, si este o colectie unica de cruci de lemn care imortalizeaza in versuri detalii despre cei decedati.


Ce sa faci in Baia Mare


Iubitorilor naturii le este recomandata o plimbare in Parcul Tineretului, sau o vizita in Parcul National Muntii Rodnei, rezervatie protejata UNESCO aflata in apropierea orasului. Poti vizita si Dealul Plestioara, o zona de agrement superba cu paduri de fag si castani. Daca esti in cautarea unor activitati culturale, sunt recomandate vizite la Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul de Papusi sau Planetariul din Baia Mare. In Piata Libertatii abunda restaurantele si barurile, si acesta este locul unde trebuie sa fii daca vrei sa experimentezi viata de noapte a orasului.


Cum ajungi in Baia Mare


Orasul este la o distanta considerabila fata de Bucuresti, fiind in celalalt capat al tarii, la aproximativ 530 kilometri distanta. Se poate ajunge aici cu orice mijloc de transport, tren, autobuz sau masina personala, insa calatoria poate fi una destul de lunga, depinzand din ce colt al Romaniei vizitezi. Aeroportul din Baia Mare este localizat la 10 kilometri in vestul orasului.