Daca cineva te intreaba de ce ar trebui sa viziteze Romania, ce ii spui?

Romania este o tara superba, cu multe comori ascunse, care ar trebui sa fie mai populara in randul turistilor, atat romani cat si straini. Pana si cei mai pretentiosi calatori, cei care au vizitat zeci de tari si sunt in cautarea a ceva nou si inedit pot gasi in Romania experiente unice si locuri fascinante.

De ce Romania ar trebui sa fie o destinatie turistica mondiala

Romania destinatie mondiala

Lacul Balea

  1. Diversitatea geografica este o adevarata mina de aur. Romania are munti, dealuri, campii, pesteri, rauri si lacuri, delta si acces la mare – aici se gasesc majoritatea formelor de relief. La noi in tara poti ajunge de pe varful muntelui pe tarmul marii in cateva ore, iar peisajul imbunatateste cu siguranta drumul.
turism international Romania

Masivul Ceahlau

  1. Muntii din Romania acopera aproape o treime din tara si sunt spectaculosi. Muntii Carpati merita vizitati in orice perioada, pentru drumetii, sporturi de iarna sau odihna si relaxare. In Carpati exista si adevarate bijuterii modelate de natura, cum ar fi Sfinxul, Babele si nenumaratele chei, dar si constructii spectaculoase ale omului, precum celebrele drumuri Transfagarasan si Transalpina.
Rapa Rosie, Romania destinatie turistica internationala

Rapa Rosie

  1. In Romania se gasesc locatii unice in Europa si in lume. Locuri precum Rapa Rosie, Laguna Albastra de la Aghires, Rezervatia Gradina Zmeilor si Focul Viu sunt fenomene unice rareori intalnite.
Romania destinatie turistica mondiala

iarna in Muntii Carpati

  1. Anotimpurile sunt deosebite, fiecare cu farmecul lui unic. Indiferent cand alegi s-o vizitezi, tara este superba si are mereu ceva de oferit turistilor – vreme calda de stat la plaja vara, vreme de ski iarna, peisaje superbe toamna si vreme perfecta de vizitat orase primavara.
de ce Romania ar trebui sa fie o destinatie turistica internationala

mancare traditionala romaneasca

  1. Mancarea este delicioasa. Romanilor le place sa manance bine, iar turistii nu vor fi dezamagiti de bucataria romaneasca. Aceasta este foarte gustoasa, si sunt multe feluri de mancare care ar trebui incercate neaparat de calatori, precum micii, sarmalele, placintele si dulceturile traditionale.
  1. Romanii vorbesc cu usurinta limbi straine. Aproape toti romanii, generatiile tinere mai ales, vorbesc limbi straine. Un turist strain in Romania nu se poate lovi usor de un blocaj in comunicare, pentru ca romanii cunosc unele dintre cele mai populare limbi din lume – engleza, franceza, spaniola.
de ce Romania ar trebui sa fie o destinatie turistica mondiala

romance in costum popular traditional

  1. Femeile sunt frumoase. Turistii pleaca de obicei in vacanta in cautarea noului si frumosului, iar Romania nu este o dezamagire din punct de vedere estetic. Femeile romance sunt printre cele mai frumoase din lume, iar turistii straini vor fi cu siguranta impresionati.
de ce Romania ar trebui sa fie destinatie turistica internationala

centrul vechi al Bucurestiului

  1. Romanii stiu sa petreaca. Cei care cauta o destinatie de distractie ar trebui sa aiba Romania in vizor. Romanii stiu sa se distreze, fapt clar demonstrat de numarul barurilor si cluburilor din orice oras, si mai ales de Centrele Vechi unde in fiecare seara ies amatorii de petreceri, indiferent de zi a saptamanii sau anotimp.
destinatie turistica mondiala

traditii romanesti de Craciun

  1. Traditiile romanesti sunt frumoase si unice, iar Romania este o tara care respecta traditiile si datinile mostenite din stramosi. La noi, sarbatorile se invart in jurul respectarii traditiilor, in jurul mancarurilor si timpului petrecut in familie, lucruri care merita experimentate de catre straini.

Cunosti si alte motive pentru care Romania ar trebui sa fie o destinatie turistica mondiala?

Pin It on Pinterest

ro_RO