Ne-am obisnuit deja cu cladiri cu arhitecturi care de care mai ciudate si mai complicate, unele superbe, precum casa construita in jurul unui copac, altele pur si simplu stranii, dar am descoperit recent o cladire care poate le intrece pe toate celelalte in inexplicabilul ei: o biserica in forma de pantof.

In Taiwan a fost construita o biserica care arata ca o varianta gigantica a pantofului pierdut de Cenusareasa la bal, cu scopul de a atrage femeile la biserica. Biserica are forma unui pantof cu toc si are 16 metri inaltime, peste 10 metri latime si este construita din mai mult de 320 de bucati de sticla albastra. Lucrarea a costat aproape 690.000 de dolari americani.

biserica pantof

De ce o biserica pantof?

Originala biserica este creatia oficialilor guvernamentali dintr-o zona turistica din Taiwan, care au decis sa construiasca biserica in iunie 2015. Pan Tsuei-ping, manager in administrata locala, a declarat pentru BBC ca biserica pantof nu va fi folosita pentru servicii obisnuite, ci doar pentru sedinte foto inainte de nunti si ceremonii de casatorie.

Motivul principal din spatele designului este atragerea femeilor la biserica, atat locale cat si turiste. Mai mult, biserica este in intregime decorata pentru femei. Initiativa nu a fost in intregime un succes, si pe langa laude, multe femei au reactionat negativ pe social media.

Tu ce parere ai despre aceasta initiativa? Ai merge la o astfel de biserica?

Pin It on Pinterest

ro_RO